Adaras Huella,
Recenzja Sommeliera
Adaras Huella to wyjątkowe czerwone wino z hiszpańskiego regionu Almansa, od Bodegas Venta la Vega. To organiczne, ekologiczne i wegańskie wino o znakomitej jakości. Skomponowane z 60% szczepu Garnacha Tintorera i 40% Monastrell, które rosną na górskich zboczach na wysokości 850 m.n.p.m., w glebach wapiennych. Wino zachwyca głębokim wiśniowo-czerwonym kolorem z fioletowymi refleksami. Jego intensywny świeży owocowy aromat z nutami dymnymi i mineralnymi oraz przyjemnymi zapachami dojrzałych owoców zaprasza do degustacji. W ustach Adaras Huella prezentuje się świeżo, z dobrze zbudowanymi taninami i smaczną owocowością. Finisz jest gładki i przyjemny. To wino oznaczone 92 punktami przez Jamesa Sucklinga, co świadczy o jego doskonałej jakości i smaku.

Charakterystyka wina
Szczep
Producent
Kraj
Region
Rocznik
Uprawa
Zawartość alkoholu
Beczka
Parowanie z jedzeniem
Dania mięsne takie jak gulasz, wołowina czy dziczyzna.