Październik 2024

Zinfandel Liver More,
USA

Ikona typu subskrypcji
Gładkie i owocowe czerwone

Zinfandel Liver More to klasyczny przykład kalifornijskiego "Zin'a", który zachwyca swoją głęboką owocowością i bogatym smakiem. Na pierwszy plan wybijają się dojrzałe, pełne słońca wiśnie, które nadają winu soczystości i naturalnej słodyczy. W tle pojawia się subtelna goryczka czekolady, nadająca trunkowi wyrafinowania i głębi. Delikatna nuta pieprzu i lukrecji wzbogaca całość o pikantność i złożoność, czyniąc każdy łyk pełnym niespodzianek. To wino jest doskonale zbalansowane, z wyraźnie skoncentrowaną owocowością, idealne do długiego delektowania się. Zinfandel Liver More najlepiej serwować w temperaturze od 16°C do 18°C.

Opis regionu i producenta

Kalifornia jest jednym z najprężniej działających regionów winiarskich na świecie. Licząc ilość wyprodukowanego wina, Kalifornia jest czwartym producentem świata(wyprzedzając choćby Niemcy czy Portugalię). W Kalifornii produkuje się najwyższej klasy wina, zwłaszcza z takich szczepów jak Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, ale również kupaż rodański(Grenache, Syrah, Mourvedre).

Zdjęcie butelki wina

Charakterystyka wina

Szczep

Zinfandel

Producent

The Wine Group

Kraj

USA

Region

Kalifornia

Rocznik

2022

Uprawa

Zrównoważona

Zawartość alkoholu

13.5%

Beczka

b.d.

Parowanie z jedzeniem

Pikante potrawy, pizza i dania z pomidorami oraz dojrzałe sery. 

Alkohol
Kompleksowość
Owocowość
Kwasowość
Słodycz
Rześkość

Opis degustacyjny

Ikona oczu
Głęboka, ciemnoczerwona barwa, rubinowe odcienie.
Ikona nosa
Czerwone owoce w tym wiśnia na pierwszym planie.
Ikona ust
Doskonały balans uzupełniony o nuty czekolady, lukrecji i goryczki.

Brzmi dobrze?

Zacznij co miesiąc otrzymywać starannie wyselekcjonowane dla Ciebie wina prosto pod Twoje drzwi.

Dots