Mucho Mas Blanco,
Recenzja Sommeliera
Mucho Más Blanco powstaje ze starannie wyselekcjonowanych gron szczepów Verdejo, Sauvignon Blanc i Chardonnay, uprawianych w słonecznych regionach winiarskich Hiszpanii. Fermentacja odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej przez 20 do 25 dni w temperaturze nie przekraczającej 15 stopni. Wino zachwyca jasnozłocistą barwą z zielonkawymi refleksami. W nosie urzeka bogatym aromatem brzoskwiń, moreli, cytrusów i delikatną nutą dymu. W ustach jest pełne i soczyste, z dobrze zintegrowaną kwasowością i przyjemną słodyczą. Delikatne nuty wanilii i tropikalnych owoców dopełniają całości, a przyjemny finisz pozostawia na podniebieniu długie wspomnienie. Podawać mocno schłodzone.
Charakterystyka wina
Szczep
Producent
Kraj
Region
Rocznik
Uprawa
Zawartość alkoholu
Beczka
Parowanie z jedzeniem
Doskonale sprawdzi się jako aperitif, ale także jako towarzysz dań z makaronem, paelli oraz różnorodnych tapas, zwłaszcza grillowanych ryb, wędzonych szynek i serów.